Köpings Fotoklubb

Under 2023 är medlemsavgiften 300 kronor. Enligt våra stadgar sänks medlemspriset om man blir medlem under andra hälften av året. Årsavgiften betalas fullt ut t.o.m juni, hälften t.o.m september, fr.o.m 1 oktober full årsavgift som avser även nästkommande år. 

Om du vill bli medlem i Köpings Fotoklubb och ta del av all vår verksamhet och samvaro så betalar du in 300 kr på bankgiro  274-9190. Skicka ett meddelande till oss att du betalt medlemsavgift så återkopplar vi till dig med information. E-post: kopingsfoto@gmail.com

Du kan alltid komma till ett månadsmöte först och känna efter om du vill vara med eller inte

Aktiviteter
Klubben har regelbundna möten i Vuxenskolans lokaler. http://kartor.eniro.se/m/tGuIR
Vi har ett medlemsmöte varje månad då vi tittar på bilder, får information från styrelsen, diskuterar kommande aktiviteter och utflykter, pratar foto,  fikar och har trevligt tillsammans. Ibland har vi någon som föreläser eller workshops med olika teman.
Bland klubbens medlemmar finns allt från nybörjare till mer erfarna fotografer. Det finns plats för all. Medlemmarna fotograferar både mest digitalt. Klubben försöker inom rimliga ramar tillgodose medlemmarnas behov.
Ibland ordnas utflykter  där vi åker iväg till en förutbestämd plats och fotograferar, fikar och umgås. Syftet med aktiviteterna är att stärka, utveckla och inspirera medlemmarna i deras fotograferande.

Vi brukar ha minst en utställning per år. Vi har också föreläsare om olika ämnen. Köpings Fotoklubb bjuder in minst en lokal fotograf att föreläsa till ett medlemsmöte varje säsong.

Ibland har vi även s.k teknik träffar. Där går vi igenom allt inom kameran, 
komposition och efterbearbetning och senaste nytt i foto världen. Mycket uppskattat av medlemmarna.

 

En del medlemmar tävlar i olika nationella/internationella tävlingar. I egen regi har vi två tävlingar, månadstävlingen och klubbmästerskap. Månadstävlingen är som det låter en tävling som sker nästan varje månad utifrån ett givet tema. Medlemmarna röster sedan på de deltagande bilderna. Den som får flest poäng under året blir årets fotograf. 

Klubben åker på en foto resa varje år. Vi har varit till Öland, Åland, Orust samt Gränna de senaste åren.

Marknadsföring

Köpings Fotoklubb försöker synas i media med sina aktiviteter, för att skapa ett intresse för klubben och locka fler medlemmar.
Klubbens hemsida är under ständig utveckling och lockar många besökare

Mål
Att utveckla medlemmarnas kunskap och intresse för fotografering.
Att inspireras och tro på sig själv som fotograf.
Att få fler medlemmar med foto intresse till klubben.
Att få med ungdomar i klubben.